Gyógytorna

Gyógytorna és manuálterápia szolgáltatásunk jelenleg az újpesti központban elérhető!

Szolgáltatásaink:

 • Gyógytorna
 • Manuálterápia
 • McKenzie-terápia
 • Mozgásszervi betegségek kezelése
 • Osteoporozis kezelése
 • Gerincproblémák kezelése
 • Tartásjavító torna
 • Baleseti utókezelés
 • Inkontinencia rehabilitációja
 • Schroth terápia
 • Tape technika
 • Rehabilitációban és sportterápiában alkalmazott funkcionális tréning

A gyógytorna az egyik leghatékonyabb kezelési módszer mozgásszervi fájdalmak, panaszok esetén. Remekül beválhat többek közt az alábbi problémák kezelésénél:

 • derék-, nyak-, hátfájás,
 • lúdtalp,      
 • csontritkulás,
 • porckorongsérv,
 • lumbago és isiászos problémák,
 • gerincferdülés,
 • tartáshibák,
 • balesetek után mozgási nehezítettség,
 • műtét utáni állapotok,
 • térd-, csípő-, vállfájdalom és kopás,
 • sportsérülések (izom, ín, szalag).

A rossz tartás és a mozgásszervi problémák majdnem minden felnőttet (és egyre több gyereket) érintenek előbb-utóbb, hiszen a modern ülő, mozgásszegény életmód szinte garantáltan rossz tartáshoz vezet, mely megbontja a gerinc természetes egyensúlyát. A fájdalom már fontos jelzés arra vonatkozólag, hogy mozgásszerveink nem helyesen működnek. Ilyenkor sokan hajlamosak fájdalomcsillapítók után nyúlni, ez azonban csak tüneti megoldást jelent. Az okot leghatékonyabban a szakorvos és gyógytornász együttműködésével kidolgozott kezelés- és mozgásprogram szünteti meg. Ezzel a módszerrel nem csak a fájdalom szüntethető meg, de hosszútávon is visszaállhat az egészséges tartás, a mozgástartomány, visszaállítható az életminőség.

Manuálterápia

Milyen problémák esetén segíthet a manuálterápia?

Fájdalom, diszkomfort érzés, tartáshibák, ízületi merevség, idegproblémák - csak néhány azok közül a panaszok közül, amelyekkel érdemes gyógytornászhoz, manuálterapeutához fordulni.
A részletes fizikális vizsgálat folyamán a pácienssel együttműködve találjuk meg a probléma okát, és állítjuk fel a pontos kezelési tervet, amelynek eredményeként a páciens visszatérhet fájdalommentes, aktív életéhez. A kezelés magában foglalhatja a manuálterápiát, gyógytorna gyakorlatokat, otthoni vagy közösen végzett edzésprogramot, életmódbeli tanácsokat, taping technikát, idegmobilizációs technikákat. Kezeléseink során legfontosabb célunk a betegségek kialakulásának megelőzése. Már kialakult elváltozások esetén megpróbáljuk visszafordítani a kórfolyamatot, megszüntetni a fájdalmat, törekedni a helyes tartás, egyensúly kialakítására.
A manuálterápia a mozgásszervrendszer enyhébb és súlyosabb működészavarainak vizsgálataira és kezelésére szolgál. Nem szabad összetéveszteni a csontkovácsok által végzett manipulációval; manuálterápia során sosem végzünk hirtelen mozdulatokat.

Személyre szabott vizsgálat és kezelés

A Maitland manuálterápiás koncepció egy angloausztrál módszer, amelynek fontos elemei a páciens központúság, a klinikai megalapozottság és érvelés, a részletes mozgásszervi vizsgálat, a probléma eredetének felkutatására szolgáló differenciálás és a folyamatos újratesztelés.
A fizikális vizsgálat során felkutatjuk a tünetek forrását, valamint a forrás okát is. Nem diagnózisokban gondolkodunk, hanem egyénre szabott precíz vizsgálattal, differenciálással ideg, izom és ízület között, valamint speciális tesztekkel találjuk meg a fájdalmat előidéző mozgásszervi struktúrát, hogy aztán kifejezetten a probléma okát tudjuk kezelni.
Kezeléseink során az alkalmazott technikákat is a páciens aktuális állapotának megfelelően alkalmazzuk, célunk a fájdalom megszüntetése, csökkentése, valamint a mozgástartomány növelése.

 Csoportos gerinctréning

Az Oxygen Wellness Központok óratípusai közt számos olyan mozgásforma elérhető, amely hatékonyan enyhíti a hátfájdalmakat, erősíti a gerinc menti-, és a mélyizmokat, kiegészíti a terápiát, rehabilitációt.Gerinctréning:

Olyan speciális óra, ahol az izomcsoportok erősítése mellett az ízületek kímélésén van a hangsúly. A tartásban részt vevő izmok - has- és hátizmok - fejlesztésével és erősítésével fokozzák a gerinc mobilitását, rendszeres végzésével pedig csökkenthetők a derék- és hátfájdalmak.

Pilates:

Testi-lelki összhangot teremtő edzésmódszer. Erősíti a törzs izmait, megelőzi a gerincproblémák kialakulását, növeli a mozgásterjedelmet és a stabilitást. Olyan edzésmódszer, ami segít az ideg - izom kapcsolatok elmélyítésében, egy tudatos testedzés elsajátításában, amely alapját képezi az mozgások helyes „megtanulásának".
A mozgásforma kiegészítő eszközei lehetnek a fitt-ball, a pilates labda, a pilates ring, a gumikötél, a gumipárna és a pilates henger.

Stretching:

Nyújtó foglalkozás, különböző nyújtási technikák alkalmazásával, változatos testhelyzetekben végzett gyakorlatok, amelyek végrehajtásával az ízületek mozgékonysága fokozható, és az izmok megnyúló-képessége növelhető.

Body ART™:

Az elme és a test tökéletes összhangja, amely a Jin és a Jang, az erős és a gyenge oldal egyensúlyát célozza meg. A jóga, a japán Do-In-ból vett elemek, a tai-chi erőelemeit, mozgásformáit ötvözve a stabilitást, az egyensúlyt és az erőt hangsúlyozza. A légzés által irányított energiák, energia mezők felszabadítása tökéletes összhangban van a mozgással. 

Az aktuális újpesti órarendről bővebben >>>
Az aktuális naphegyi órarendről bővebben >>>

Vízigimnasztika

Az újpesti Oxygen Wellness Központban található medence 120 cm mélységű vízben végzett gyakorlatok lehetőséget nyújtanak azok számára, akik szeretnék megőrizni izmaik rugalmasságát, javítani állóképességüket, akik mozgatórendszeri vagy egyéb problémájuk miatt nem vehetnek részt a szárazföldi edzéseken - felső korhatár nélkül.
A rehabilitációban mindenképp ajánlott a gerincelváltozással, ízületi problémákkal, visszérrel, asztmával, cukorbetegséggel küszködőknek, vagy sérülések utáni terhelések bevezetésére. A természetes közegben végzett, jó hangulatú, de mindenünket átmozgató intenzív edzésprogram változatosságot nyújt a rendszeres mozgást végzőknek is, hiszen teljesen más koordinációt igényel. A foglalkozásokhoz úszástudás nem feltétel, hiszen a gyakorlatok végzésénél ez is megoldható.

Hidegterápia a reumatológiában

A hidegterápia során a -110 és -180 Celsius fokos hideg hatására fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hormonok szabadulnak fel. Terápiás hatékonysága a reumás megbetegedésekben szenvedő betegeknél nem csupán a fájdalom csökkenésében nyilvánul meg, hanem az ízületi funkciók jelentős mértékű javulásában, valamint az általános egészségi állapot javulásában is. A kezelést, a hideg hatására, több órás fájdalommentes időszak követi, amely kitűnő lehetőség arra, hogy az addig fájó ízületeket, izmokat a helyben megtalálható gyógyászati részlegen átmozgassuk. 10-20 alkalmas kúra elvégzése után akár több hónapos tünetmentességet tapasztalhatunk. Sok esetben az orvosok által előírt gyógyszeres kezelések nagy arányban csökkenthetők a terápia sikeres alkalmazásának köszönhetően.
A mozgásszervi betegségek, ízületi gyulladások kezelésében a hidegterápiával kiegészített komplex terápia minimálisan elérendő céljai a következők: az ízületek gyulladásos folyamatainak leállítása, az alap- és fenntartó gyógyszeres kezelés terhének csökkentése, valamint jelentős remisszió elérése. A fentebb elmondottakon túl, a maximális cél az érintett ízületek funkciójának helyreállítása a lehető legnagyobb mértékben történő helyreállítása.

A nemzetközi szakirodalom és külföldi szakértők javaslata szerint az „extrém alacsony hőmérsékletű” hidegterápia az alábbi betegségek esetén javasolt:

 • rheumatoid arthritis
 • arthritis ankylopoetica
 • köszvény
 • artrózis különböző formái
 • a gerinc degeneratív betegségei
 • nyaki és derékfájás
 • fibromyalgia
 • lágyrész reumatizmus (teniszkönyök, ínhüvelygyulladások)
 • traumatológiai és ortopédiai műtétek utókezelése
 • akut és krónikus sportsérülések.


 A hidegterápiás kezelés a naphegyi és a Fáy utcai Oxygen Wellness Központokban érhető el.

Masszázsok

Sportmasszázs:
Svéd masszázstechnikával végzett, vérkeringést és nyirokáramlást javító, reflexhatásokat kiváltó serkentő masszázs. Sporttevékenység után regenerálódást segítő, erőteljesebb masszázsforma. Időtartama: 25 perc (fél test), 50 perc (teljes)

Relaxációs masszázs:
Gyengéd, lassú mozdulatokkal végzett, kikapcsolódást elősegítő, akupresszúrás pontokat stimuláló masszázskombináció az egész vagy a fél testre kiterjedően. Kiváló stresszoldó hatásának köszönhetően javítja szervezetünk állóképességét. Időtartama: 25 vagy 50 perc

Vitalizáló masszázs: Orvosi diagnózis alapján svéd masszázsfogásokkal végzett speciális masszázs. Időtartam: 25 ill. 50 perc

Árakról és kedvezményekről az Oxygen Wellness weboldalán tájékozódhat. >>>