Gyógytorna

Gyógytorna és manuálterápia szolgáltatásunk jelenleg az újpesti központban elérhető!

Szolgáltatásaink:

 • Gyógytorna
 • Manuálterápia
 • McKenzie-terápia
 • Mozgásszervi betegségek kezelése
 • Osteoporozis kezelése
 • Gerincproblémák kezelése
 • Tartásjavító torna
 • Baleseti utókezelés
 • Inkontinencia rehabilitációja
 • Tape technika
 • Rehabilitációban és sportterápiában alkalmazott funkcionális tréning

A gyógytorna az egyik leghatékonyabb kezelési módszer mozgásszervi fájdalmak, panaszok esetén. Remekül beválhat többek közt az alábbi problémák kezelésénél:

 • derék-, nyak-, hátfájás,
 • lúdtalp,      
 • csontritkulás,
 • porckorongsérv,
 • lumbago és isiászos problémák,
 • gerincferdülés,
 • tartáshibák,
 • balesetek után mozgási nehezítettség,
 • műtét utáni állapotok,
 • térd-, csípő-, vállfájdalom és kopás,
 • sportsérülések (izom, ín, szalag).

A rossz tartás és a mozgásszervi problémák majdnem minden felnőttet (és egyre több gyereket) érintenek előbb-utóbb, hiszen a modern ülő, mozgásszegény életmód szinte garantáltan rossz tartáshoz vezet, mely megbontja a gerinc természetes egyensúlyát. A fájdalom már fontos jelzés arra vonatkozólag, hogy mozgásszerveink nem helyesen működnek. Ilyenkor sokan hajlamosak fájdalomcsillapítók után nyúlni, ez azonban csak tüneti megoldást jelent. Az okot leghatékonyabban a szakorvos és gyógytornász együttműködésével kidolgozott kezelés- és mozgásprogram szünteti meg. Ezzel a módszerrel nem csak a fájdalom szüntethető meg, de hosszútávon is visszaállhat az egészséges tartás, a mozgástartomány, visszaállítható az életminőség.

Manuálterápia

Milyen problémák esetén segíthet a manuálterápia?

Fájdalom, diszkomfort érzés, tartáshibák, ízületi merevség, idegproblémák - csak néhány azok közül a panaszok közül, amelyekkel érdemes gyógytornászhoz, manuálterapeutához fordulni.
A részletes fizikális vizsgálat folyamán a pácienssel együttműködve találjuk meg a probléma okát, és állítjuk fel a pontos kezelési tervet, amelynek eredményeként a páciens visszatérhet fájdalommentes, aktív életéhez. A kezelés magában foglalhatja a manuálterápiát, gyógytorna gyakorlatokat, otthoni vagy közösen végzett edzésprogramot, életmódbeli tanácsokat, taping technikát, idegmobilizációs technikákat. Kezeléseink során legfontosabb célunk a betegségek kialakulásának megelőzése. Már kialakult elváltozások esetén megpróbáljuk visszafordítani a kórfolyamatot, megszüntetni a fájdalmat, törekedni a helyes tartás, egyensúly kialakítására.
A manuálterápia a mozgásszervrendszer enyhébb és súlyosabb működészavarainak vizsgálataira és kezelésére szolgál. Nem szabad összetéveszteni a csontkovácsok által végzett manipulációval; manuálterápia során sosem végzünk hirtelen mozdulatokat.

Személyre szabott vizsgálat és kezelés

A Maitland manuálterápiás koncepció egy angloausztrál módszer, amelynek fontos elemei a páciens központúság, a klinikai megalapozottság és érvelés, a részletes mozgásszervi vizsgálat, a probléma eredetének felkutatására szolgáló differenciálás és a folyamatos újratesztelés.
A fizikális vizsgálat során felkutatjuk a tünetek forrását, valamint a forrás okát is. Nem diagnózisokban gondolkodunk, hanem egyénre szabott precíz vizsgálattal, differenciálással ideg, izom és ízület között, valamint speciális tesztekkel találjuk meg a fájdalmat előidéző mozgásszervi struktúrát, hogy aztán kifejezetten a probléma okát tudjuk kezelni.
Kezeléseink során az alkalmazott technikákat is a páciens aktuális állapotának megfelelően alkalmazzuk, célunk a fájdalom megszüntetése, csökkentése, valamint a mozgástartomány növelése.

Csoportos gerinctréning

A Springday Központ óratípusai közt számos olyan mozgásforma elérhető, amely hatékonyan enyhíti a hátfájdalmakat, erősíti a gerinc menti-, és a mélyizmokat, kiegészíti a terápiát, rehabilitációt.

Gerinctréning:

Olyan speciális óra, ahol az izomcsoportok erősítése mellett az ízületek kímélésén van a hangsúly. A tartásban részt vevő izmok - has- és hátizmok - fejlesztésével és erősítésével fokozzák a gerinc mobilitását, rendszeres végzésével pedig csökkenthetők a derék- és hátfájdalmak.

Pilates:

Testi-lelki összhangot teremtő edzésmódszer. Erősíti a törzs izmait, megelőzi a gerincproblémák kialakulását, növeli a mozgásterjedelmet és a stabilitást. Olyan edzésmódszer, ami segít az ideg - izom kapcsolatok elmélyítésében, egy tudatos testedzés elsajátításában, amely alapját képezi az mozgások helyes „megtanulásának".
A mozgásforma kiegészítő eszközei lehetnek a fitt-ball, a pilates labda, a pilates ring, a gumikötél, a gumipárna és a pilates henger.

Stretching:

Nyújtó foglalkozás, különböző nyújtási technikák alkalmazásával, változatos testhelyzetekben végzett gyakorlatok, amelyek végrehajtásával az ízületek mozgékonysága fokozható, és az izmok megnyúló-képessége növelhető.

Body ART™:

Az elme és a test tökéletes összhangja, amely a Jin és a Jang, az erős és a gyenge oldal egyensúlyát célozza meg. A jóga, a japán Do-In-ból vett elemek, a tai-chi erőelemeit, mozgásformáit ötvözve a stabilitást, az egyensúlyt és az erőt hangsúlyozza. A légzés által irányított energiák, energia mezők felszabadítása tökéletes összhangban van a mozgással.

Vízigimnasztika

A Springday Központban található medence 120 cm mélységű vízben végzett gyakorlatok lehetőséget nyújtanak azok számára, akik szeretnék megőrizni izmaik rugalmasságát, javítani állóképességüket, akik mozgatórendszeri vagy egyéb problémájuk miatt nem vehetnek részt a szárazföldi edzéseken - felső korhatár nélkül.
A rehabilitációban mindenképp ajánlott a gerincelváltozással, ízületi problémákkal, visszérrel, asztmával, cukorbetegséggel küszködőknek, vagy sérülések utáni terhelések bevezetésére. A természetes közegben végzett, jó hangulatú, de mindenünket átmozgató intenzív edzésprogram változatosságot nyújt a rendszeres mozgást végzőknek is, hiszen teljesen más koordinációt igényel. A foglalkozásokhoz úszástudás nem feltétel, hiszen a gyakorlatok végzésénél ez is megoldható.